Laserontharing is een populaire en effectieve manier om ongewenste haargroei te verwijderen. Bij Skin Studio MAE ben je in goede handel voor het laseren van jouw ongewenste haren. Als je een donkere huid hebt, heb je misschien lang gedacht dat laserontharing geen optie voor je was. Vele laserapparaten zijn namelijk niet effectief en niet veilig voor donkerdere huidtinten. Maar dankzij nieuwe ontwikkelingen in de laser technologie zijn er nu wel goede opties voor laserontharing bij donkere huidtypes. Maar voordat je een afspraak maakt, moet je wel weten waar je op moet letten. Hierbij geven we je alles wat je moet weten over laserontharing voor donkere huidtypes, inclusief hoe de laser werkt, hoe je je moet voorbereiden op je afspraak en meer.

Hoe werkt laserontharing?

Laserontharing is ideaal voor iedereen die haargroei op specifieke delen van het gezicht en/of lichaam wil stoppen, verminderen of vertragen. Het werkt door middel van een laser die een lichtstraal uitzendt die de melaninepigmenten in de haarfollikels aanpakt. De warmte van de laser beschadigt het haarfollikel en vertraagt of remt de haargroei af. Voor donkere huidtypes is het veiligst om deze behandeling bij een gediplomeerde professional te laten uitvoeren.

Is laserontharing veilig voor donkere huid?

Verschillende laser apparaten zijn niet veilig voor donkere huidtypes, omdat ze het verschil tussen donkere haren en donkere huid niet kunnen onderscheiden. Hierdoor kunnen er problemen ontstaan zoals hyperpigmentatie, blaren en littekens. Tegenwoordig zijn er enkele laser apparaten die veel slimmer en nauwkeuriger zijn, waardoor ze ook geschikt zijn voor een bredere range van huidtinten. Met recente technologische ontwikkelingen van onze Soprano ICE Platinum icm met onze speciale behandeltechnieken is het veilig om laserontharing bij donkere huidtypes uit te voeren. Onze Soprano ICE Platinum laser kan het verschil tussen je huid- en haarkleur zien. En met de juiste instellingen (Per persoon op maat aangepast) worden jouw melanine in de haarfollikels getarget zonder de pigmentcellen in de epidermis te beschadigen. 

Welke laserontharingsbehandeling is het beste voor donkere huid?

Niet alle lasers zijn geschikt voor donkere huidtypes, maar er zijn wel twee soorten lasers die geschikt zijn: de Nd:YAG-laser en de diode-laser. Deze lasers werken beide bij donkere huidtypes en donker haar. Onze Soprano ICE Platinum heeft beide lasers in één handstuk, waardoor de behandeling extra veilig en effectief is.

Wat zijn de risico's van laserontharing voor donkere huid?

Verkleuring (inclusief hyper- en hypo-pigmentatie) zijn de grootste risico's bij laserontharing voor donkere huidtypes, maar het kiezen van de juiste instellingen zal deze risico's minimaliseren. Het is belangrijk om naar een professionele laser expert te gaan die goed opgeleid is in laserontharing en de donkere huid om te voorkomen dat er fouten gemaakt worden.

Intake gesprek

Voordat de behandeling begint, zal er altijd een intakegesprek met je worden gehouden. Tijdens dit gesprek zal onze laserspecialist uitleggen hoe de behandeling werkt, wat je kan verwachten en wat de voorwaarden zijn voor de behandeling. Hier bespreken wij onder andere jouw eventuele huidaandoeningen zoals keloid, eczeem, hyperpigmentatie, ingegroeide haar en andere veelvoorkomende huidproblemen bij een donkere huid. Je krijgt ook een gratis proefbehandeling bij één van jouw oksels om te zien of je de behandeling comfortabel vindt.

Hoe bereid je je voor op je laser ontharingsbehandeling?

Voordat je behandeling begint, is het belangrijk dat je recent niet gewaxt hebt. Bij laserontharing moet de haarwortel aanwezig zijn en waxen verwijdert de haarwortel. Daarnaast moet je enkele dagen voor je behandeling geen exfoliërende producten, zoals retinolcrèmes en AHAs en BHAs, gebruiken. Wat je wel moet doen, is het te behandelen gebied scheren met een scheermesje binnen 24 uur voor je afspraak en met schone, droge huid naar je afspraak gaan.

De laserbehandeling:

De behandeling wordt uitgevoerd door een laser specialist. De specialist tekent het te behandelen gebied af en behandelt alle zones één voor één met de laser. Tijdens een behandeling met onze Soprano ICE Platinum laser, wordt er een verkoelende gel op de huid aangebracht voor een betere geleiding van de laser. Het laserapparaat wordt aangepast aan jouw huidtype, haar densiteit en behandelstatus.

Na de behandeling:

Na de behandeling moet je voorzichtig zijn met blootstelling aan de zon. Als je een behandeling met de Soprano ICE Platinum laser hebt ondergaan, moet je minimaal een week uit de zon blijven. Het is belangrijk om je huid goed te verzorgen en een zonnebrandcrème met een hoge factor te gebruiken. Ook in de zomermaanden kunnen de behandelingen doorgaan, mits de klant zich goed beschermt met een hoge SPF. Wij adviseren je om je door medisch geschoold personeel te laten behandelen, die kennis heeft van de donkere huid om ervoor te zorgen dat de behandeling veilig en effectief is.

Hoeveel laserontharingsbehandelingen heb je nodig?

Over het algemeen zie je na zes tot acht behandelingen een merkbare vermindering van haargroei, maar soms heb je er wel twaalf nodig. De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van het type behandeling dat je krijgt, de grootte van het te behandelen gebied en waar je het laat doen. Kies voor de veiligste en meest effectieve resultaten altijd voor een professional die goed is opgeleid en ruime ervaring heeft met het behandelen van mensen met huidtinten zoals die van jou. Maak snel een afspraak voor een proefbehandeling en ontdek of laserontharing geschikt is voor jou!